Vår lilla apaIdag har vi haft halloween-kalas för Harriers dagispolare och hon var utklädd till apa! Jag virkade en mössa i garnet paris och sydde en svans med kardborreknäppning i magen. Svansen vägrade hon dock att avända. Till mössan hade hon även på sig alldeles för stora byxor och tröja i brun plysch. Söt som socker var hon vår lilla skrutta.

Mönster på mössan hittar ni här http://easymakesmehappy.blogspot.com/2010/12/free-crochet-pattern-monkey-hat.html jag använde virknål 5.

En busschaufför...
På dotterns förskola har dom projektarbete en gång i veckan. Den här terminen har dom projektet bygga en buss och när en busschafförshatt efterfrågades började jag genast kolla runt på Ravelry. Hittade inte så mycket och bestämmde mig ganska snabbt för att satsa på den här tågförarmössan istället: http://www.ravelry.com/patterns/library/train-conductor-hat

Jag tycker den funkar även för en busschaufför! Mönstret var riktigt välskrivet, jag gjorde herrstorleken för det garnet jag anvädne var lite tunnare än vad det var tänkt. Hade egentligen tänkt pimpa den med något men blev inte riktogt nöjd så jag lämnar det till personalen.

Virkad i garnet Cotton time med virknål 4, det tog två kvällar så det bar ett snabbt projekt.

Randigt

Snubblade över det här randiga tyget på Ohlssons och fyndade det billigt.Det blev en långärmad T-shirt i storlek 92, mönstret kommer från Meedoms bok. Mudd har jag köpt på Tyggrottan i Haninge.


Spenderat kvällen med symaskinen

Idag har jag gjort färdigt två gamla projekt vilket inte hör till vanligheterna.
 
Det första projektet är ett lapptäcke som en gång i tiden var tänkt som en doppresent som inte hann bli klar i tid. Jag var gravid med Harriet när jag påbörjade det så det var åtminstone två år sen. 
Först tog jag bort en vit ram som jag sytt dit sen använde jag röd fleece som baksida. Nu kommer det att få bli ett överkast till Harriets säng.Det andra projektet för kvällen är också ett lapptäcke, ett pyttelitet ett som är till en liten bebis. Det här projektet påbörjade jag för några veckor sedan men när jag väl sytt ihop alla lappar blev det liggande. Måtten är ca 80 x 80 och den här gången har jag användt både stoppning och fleecebaksida så förhoppningsvis ska bebisen trivas på filten. Ska skicka iväg den till Malmö imorgon.

Tröja med flodhästar

Jag är just nu hemma och är föräldraledig med vår minsting V som är drygt två månader, parallelt med detta pluggar jag engelska på distans. Trots det har jag ibland ganska mycket ledig tid. Idag sov V snällt två timmar i sträck medan stora tjejen är på förskolan så jag passade på att sy.

Det blev en tröja med raglanärm. Mönster kommer från Ottobre nr 6 2010 och tyget kommer från Ohlssons tyger och stuvar. Har inte provat den på H än men jag tror den kommer sitta bra.


Taxtyg

Har nu gjort ett försök att sy en body till lillebror. Det har gått sådär, just nu sover han så jag kan inte prova den på honom men jag skulle tippa på att den är lite för stor.

Jag har användt ett mönster på en kuvertringad body från Ottobre. Det var lite klurigt att få ringningen att se helt bra ut. Jag är väl inte helt nöjd men det känns ändå som ett bra första försök. Tyget kommer från Stoff och stil.Jag försökte vara duktig och använda upp tygresterna och sydde en mössa. Jag fodrade den med fleece vilket resulterade i att den blev väldigt stum så nu skulle jag tippa på att den är för liten för H och för stor för V. Men han växer väl i den  förr eller senare.


RSS 2.0