Fortfarande pyjamasbrist

Det råder fortsatt pyjamas brist i dotterns garderob. Jag sydde två för några veckor sen men byxorna blev inte helt bra på någon av dem så jag gjorde om mönstret, förlängde benen med åtta cm och satte en mudd längst ner. Det blev kalasbra och kommer att funka länge.

Tyget är ett reafynd från Ohlsson. Det krympte en del i tvätten så det var precis att jag fick ut både byxor och tröja från den meter jag köpte.


12 under 12: Januari

Tänkte försöka mig på att skapa 12 projekt av restgarner under året, ett varje månad. Jag har så mycket som ligger och handlar gärna nytt garn.

Mitt Januari projekt blev ett par vantar till H i ett nystan Nepal som jag hade liggandes. Jag utgick från ett mönster i boken Vintage knits for modern babies, men det var plattstickat och jag gillar inte att behöva syihop saker så jag gjorde några ändringar och körde på strumpstickor stl 4 istället.Harriet gillar dem massor och verkar framförallt tycka om att hon lätt kan få i tummen. Jag har köpt fem par vantar den här vintern och bara ett par är fortfarande helt så hon behövde verkligen ett backup par.

Tröjparad!

Dotterns garderob behövde uppdateras så jag har sytt några tröjor åt henne senaste tiden, det är samma mönster på alla tröjorna, Meedom stl 92 (vilket motsvarar 98).

1. Tyg från Darlin dearest (som jag köpt via Strömming)
2. Tyg från JNY
3. Tyg köpt på Ohlssons, dottern älskar tåg så den här blev en favorit med en gång. Hon satte på sig den det första hon gjorde på morgonen sen vägrade hon att ta av sig den på kvällen så den fick även fungera som pykamaströja.
4 Tyg från Jofotex.


RSS 2.0