Vinterpyssel

Det är säkert en månad sen jag virkade den här mössan och stickade vantarna till lilla J. Har haft så mycket att göra å sistone att jag inte haft ro att blogga. Garnet är Marks och kattens baby eko ull. Mönster å mössan hittar du här, jag hoppade över kanten på mössan:
http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=5&lang=se

Mönster på vantarna hittar du här, jag la till några varv för att de skulle bli lite längre:
http://www.wingedsheep.com/blog/2008/02/12/striped_baby_mittens.html



Jag brukar försöka ge bort några hemmagjorda julklappar varje år. I år tänkte jag försöka börja i tid och har nu stickat ett par raggisar till svärmor. Jag har använt Svarta fårets raggsocks garn och stickor 4. Det gick åt ett och ett halvt nystan av den mörkare färgen. Mönstret kommer från en stickbok jag köpte på Lidl för säkert ett år sedan som innehåller tabeller för strumpstickning  för olika grovlekar på garn. Jag stickade en bumeranghäl eller häl med förkortade varv vilket jag tycker är lättare än att plocka upp maskor från hälen.



Jag har äntligen stickat en mössa till mig själv. Jag brukar alltid ge bort de mössor jag stickar och sen själv gå runt med köpemössor. Tidigare har jag varit rätt dålig på att sticka mönster med två färger men den här gången gick det bra. Jag har använt drops Karisma och stickor 4 och 4,5. Mönster hittar du här:
http://www.ravelry.com/patterns/library/nikki-hat






RSS 2.0